Neden mutlu olamıyorlar?



Birçok insan sıkıntılı, huzursuz, mutsuz. İnsanların yaptığı en büyük yanlış; çözümü Kuran'da aramamaları...

Şimdi insan düşünür değil mi? Neden yaratıldığını düşünür, Kuran'da neler yazdığını merak eder. Bir insanın Kuran'ı okumaması olacak şey değil gerçekten. İlla müslüman olması da gerekmez, dinsiz de olabilir kişi fakat genel kültür açısından dahi okunmalı. Zaten samimi olan bir insan Kuran'ın Hak kitap olduğunu anlayacaktır.

Diğer türlü insan Kuran'ı okumadığında, uymadığında içinde bulundukları durumun açmaz bir hal aldığını zaten en iyi kendileri bilir. Yaşadıkları hayat tarzının, benimsedikleri karakter yapısının umdukları sonucu vermediğini, kendilerini tatmin etmediğini ve hatta sıkıntıya soktuğunu hayatlarının her anında hissederler. Ancak buna çözüm olarak toplumun verdiği telkin ve sunduğu diğer alternatifleri deneme yoluna giderler ki bu da onlara birşey kazandırmaz. Öyle bir olay yok yani mutlu olamazlar. Çünkü toplumdaki sistemlerinin temelde birbirinden hiç farkı yoktur. İnsanlar, mekanlar ve şartlar değişir belki, ama yaşanan kaygılar, hedefler hep sabit kalır. "Entel" karakteriyle yaşayanın da, sosyete kültürünü benimseyenin de asıl hedefi hep dünya hayatı üzerinedir.

Aslında dünya hayatı hırsla bağlanmaya değmeyecek kadar kısa. Zaten ömrünün yarısını uyuyarak yarı ölü şekilde geçiriyorsun, çalışma hayatı, kişisel bakım, ev temizliği derken ömür bitiyor. Öyle sanıldığı gibi uzun uzun yıllar yok önümüzde. En basitinden anneannenize-dedenize sorun nasıl geçti ömrün diye? Cevap hep aynı: Hiçbir şey anlamadım hayattan, ömrüm süratle geçti gitti. Burada dünyevi anlamda kazanılan hiçbir şey baki kalmaz. Ne yapmalı peki? Tabii şimdi o soru gelecektir. Okulumu bırakayım? İşimi bırakayım? Sabahtan akşama kadar namaz mı kılayım? Demek istediğim bu değil, sadece bizleri her an yaşatan Allah'ı unutmamız ve hayatın asıl amacının bilincinden yaşamamız.

Bir insan ancak Allah'a yöneldiği zaman huzura kavuşabilir, insanlar ancak Allah ile dost olup O'nun beğendiği hayatı yaşadıklarında bu sıkıntılardan kurtulabilir.

Bunlar, iman edenler ve kalpleri Allah'ın zikriyle mutmain olanlardır. Haberiniz olsun; kalpler yalnızca Allah'ın zikriyle mutmain olur. (Rad Suresi, 28)

1 comment

Adsız | 3 Şubat 2022 14:25

Casino Site Review | Lucky Club
We are one of the largest UK gambling and gaming sites based on our experience of creating high-quality video luckyclub slots and other exciting online  Rating: 9/10 · ‎Review by Lucky Club

Yorum Gönder